Annons

Om Ellen Myrgård & Margareta Gotthardsson

Var shoppar kronprinsessan Victoria, vad bar prinsessan Madeleine på senaste eventet och hur mycket kostade hertiginnan Catherines nya väska? Den kungliga modebloggen har koll på varenda plagg som de kungliga kvinnorna i Europa bär och ger dig de bästa stiltipsen om du vill inspireras av kungligt mode.

Stäng

Annons


Victoria i mamma Silvias klänning


Idag deltar Victoria i ett seminarium om antibiotikaresistens anordnat av World Water Week och hon gjorde entré utanför Folket hus i en gul klänning med retrokänsla. Vi tyckte oss känna igen den tjusiga blåsan och mycket riktigt är det drottningens gamla!

Annons

Silvia bar klänningen under en resa till forna Sovjetunionen år 1978. Kronprinsessan har låtit sy om den lite, men visst klär den både mor och dotter?

Foto: IBL, Charles Hammarsten


(0)
(0)

OM KUNGLIGA MODEBLOGGEN

Var shoppar kronprinsessan Victoria, vad bar prinsessan Madeleine på senaste eventet och hur mycket kostade hertiginnan Catherines nya väska? Den kungliga modebloggen har koll på varenda plagg som de kungliga kvinnorna i Europa bär och ger dig de bästa stiltipsen om du vill inspireras av kungligt mode.


Annons


Kategorier


Arkiv


Annons

Annons


Annons

Kommentera här!

34 kommentarer till “Victoria i mamma Silvias klänning”

 1. Genomskinligt att hon hittar nån gammal klänning då och då för att visa att hon tar sitt ansvar. Kanske det vore på plats att förklara alla andra dyra kreationer som hon skaffar sig vid alla andra tillfällen, den där plastfolieklänningen t ex när ska hon återanvända den? Men närdet gäller någon miljökonferens då åker mammas gamla klänning fram. Nej det imponerar inte alls.

  1. Finns det något som är positiv? Varför skriver du här om du nu ogillar de kungliga
   så mycket.

 2. Trodde att Victoria var betydligt större än Silvia, otroligt att de kan ha samma kläder. Hoppas att hon kommer att återanvända någon av Silvias nobelklänningar också. Miljötänk tror jag dock inte ligger bakom den här ”återanvändningen” mer något med symbolvärde och kontinuitet och uppmärksamhet.

 3. Så snygg retroklänning!
  Kan riktig känns den gedigna kvalité´n. Färgen passar också bra till sommarens solbränna.

 4. Nja… Tycker inte att klänningen passar Victoria. Rosetten sitter nästan uppe på hakan. Man måste ha en väldigt lång hals för en sådan klänning. Lite för omodern för min smak.

 5. Klänningen har omändrats efter Victorias figur, och det är endast ett spel för gallerierna att leta fram någon gammal klänning för att visa sitt miljöengagemang, talar hon om för pressen att hon gör det för att visa det? Knappast känner fotograferna till att det är mammas gamla stass. Hon kunde ju i stället använda någon av de hundratals klänningar som hon köper årligen, som används någon enstaka gång. Detta spel för gallerierna är inte trovärdigt.

 6. Snygg klänning! Frågan är dock varför Silvia inte använder den själv, hon har ju samma mått som hon hade som nygift, påstod hon i programmet om hennes långklännibngar som gick på TV. Det här att Victoria drar på sig Silvias kläder någon enstaka gång är ju ingen vits med då hon ju ändå köper en väldig massa nya plagg. Och jo, Victoria är bara något längre än sin mor men däremot använder hon nästan alltid skyhöga klackar, vad det nu ska vara bra för, fult och dålig förebild!

 7. Men Silvias var inte knytblus. Eller har hon de banden på hatten? Kul att blanda retro med nytt! Bra initiativ, Victoria!

 8. Viktoria är nog ganska kort så klackarna har hon väl av den anledningen.
  Hon återanvänder sina egna kläder också.
  I morgon får ni se henne i same kolt vid invigning av samernas riksting.
  Magdalena Ribbing säger man inte ska kommentera utseende och kläder
  det visar brist på hyfs.

 9. Victoria var fin i den. Sylvia är tyvärr för smal för den. Men som sagts tidigare att det är bra att använda gammalt men sedan läggs mängder med pengar på kläder ändå.

 10. Hur många blommiga klänningar köpte hon i år. De var hig fashion i somras, men ine nästan or. Va gör hon med de omordena kläder? Sparar till Estelle kanske.

 11. Klänningen är elegant och sydd i ett vackert tyg i fin kvalitet. Passar både drottningen och kronprinsessan. Tur att hatten inte återanvändas!

 12. Det är väl föredömligt att använda kläder mer än en gång. Mor och dotter har lika figur och kläderna passar. Det klagas ju hela tiden på att deras kläderna kostar så mycket – den här klänningen finns ju redan och kostnaden för ändring är väl försumbar jämfört med en ny. Jättebra tycker jag.

 13. Tycker klänningen är stilig på Victoria. Förstår att hon tycker det är roligt att använda sin mammas klänningar. Har själv använt min mammas gamla klänningar och kappor. Jättemysigt!! Sluta klaga på vår fina Kronprinsessa!! Vore kul med lite mera positiva inlägg och inte så mycket avundsjuka och gnäll. Gillar ni inte SvD sluta läs!

 14. Hemsk, är det ingen som kan plocka fram en spegel åt Viktoria? Madeleine borde kunna hjälpa sin storasyster att hitta en mjuk frisyr och snygga, moderna kläder.

 15. Vem har monterat och fotoshoppat dem översta bilden till ”Kungliga modebloggen”??? Madeleines ögon är helt förstörda och Victorias huvud-storlek är inte synkat med de övriga = för stort!
  Gör om och gör rätt

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)Annons

Laddar