Silvias kappa och klänningar

Silvias kappa och klänningar
Annons

Det är några av er bloggläsare som undrar om jag skriver om vissa modeskapare och sajter för att få betalt. Svaret är att nej, jag får inget betalt av några designers. Jag är anställd på Svensk Damtidning och det är därifrån jag får min lön. Ingen annan ger mig pengar.

Annons

Andra läsare undrar om varför jag inte skriver lika mycket om drottningens kläder, alltså drottning Silvias, som om prinsessornas. Svaret? Det är svårarae att hitta drottningens kläder. Drottningen har haft många av sina kläder i tiotals år och det är svårt att hitta produktbilder på dem online eller hos olika designers. Det är nämligen jag själv, ibland med hjälp av andra kungliga modebloggare, som letar upp kläderna själva. Hovet berättar sällan varifrån de olika plaggen kommer.

Så. Då vet ni det. Då går vi vidare.

Min kollega Ellen, som just nu besöker Tyskland med kungaparet, informerade mig precis som att drottningens kläder: den rosa klänningen, den lila klänningen och den beigea kappan kommer från en tysk designer, Georg et Arend.

Foto: Ibl.

API_DH_STAATS_12_735x600_2Swedish royal couple in Germany - BerlinSwedish royal couple visit Germany - Berlin

Dela på:

2 kommentarer till “Silvias kappa och klänningar”

 1. Anne-Marie skriver: 7 oktober, 2016

  Jag tycker det fullständigt galet,att Silvia bär kronprinsessans diadem, som bara hon får bära, men S lånar ej ut den vackra diademet från Sibylla, som döttrarna har mycket större rätt att bara än S. Diademet är ju ett arv från deras farmor.


 2. Antonia Cepo skriver: 8 oktober, 2016

  För oss läsare är det inte så viktigt vem som designat kläderna eller hur mycket de kostat. Det är viktigare att se en så bra bild som möjligt i helbild vad de har på sig.
  Vad gäller drottningens kläder så är många av dem uppsydda för henne i samråd mellan henne och sömmerskan.
  Har ingen av er sett att drottningens kläder är omsydda flera gånger om.
  Hon är verkligen expert på återanvända sina kläder.


Annons
Laddar