Camilla Thulin i egendesignad klänning

Camilla Thulin i egendesignad klänning
Annons

Camilla Thulin har designat sin magnifika sidenklänning med blomsterskiftningar i rosa och rött. Det raka dekolletaget har inspirerats från det spanska hovet och smyckena kommer från Camillas afghanska och etniska samling.

– Det blir nog en blomma i håret också, berättade Camilla Thulin för Svensk Damtidning dagen innan.

Hårdekorationen och de enorma örhängena ger en kraftfull helhet och vi kan bara kapitulera inför en sådan konstnärinna. Hon har en väska som kallas redicule, en liten påse som var modern i slutet av 1700-talet.

Handväskan kallad ”reticulum” (betyder liten påse), eller som franska pressen döpte den till: ”ridicules”, löjlig! I dag är väskan alltifrån löjlig. Utåt sett symboliserar den många gånger det hatten gjorde förr.

Annons

Foto: Stella Pictures

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Camilla Thulin i egendesignad klänning”

  1. Daga skriver: 11 december, 2017

    Som mammas,mostrar och fastrars gamla klänningar från 40 och 50 talet.Absolut inte unikt.De små påsarna syddes också upp till klänningar som jag minns det.Men visst är hon en magnifik kvinna,Camilla.Ps.Ser henne då och då när jag besöker dottern i huvudstaden.De är nära-boende.Jag ser alltid henne.Hon ser aldrig mig.Mvh Daga.


  2. josefin skriver: 12 december, 2017

    Reticulum betyder nät, nätverk. ocksa vara namnet pa kossans andra mage. Kan det vara det Sv Dam anspelar pa med ”liten páse”?

    Fö vore det mycket markligt om C Thulin kom i klanning designad av nagon annan – hur skulle det se ut, ur reklamsynpunkt?


Annons
Laddar