Bildextra! Victoria i Silvias klänningar

Bildextra! Victoria i Silvias klänningar
Annons

När kronprinsessan gjorde entré under World Water Week i måndags var det i Silvias gamla klänning. Drottningen hade på sig den under en resa till forna Sovjetunionen år 1978 och vintagefyndet har alltså 39(!) år på nacken.

Annons

Det här är inte första gången som Victoria botaniserar i sin mammas garderob. I början av juni fick en rosa- och vitrandig 80-talsklänning nämligen följa med kronprinsessan till New York. Den bar drottningen år 1984.

Annons

Victoria talar ju ofta om vikten att leva hållbart och vid den här typen av återbruk visar verkligen att hon lever som hon lär! Under hennes Japan-resa, i april tidigare i år, valde kronprinsessan dessutom att packa med sig en prickig knyt-klänning från 1980. Minn ni?

Foto: IBL, Stella Pictures

Dela på:

21 kommentarer till “Bildextra! Victoria i Silvias klänningar”

 1. ananas skriver: 29 augusti, 2017

  Att säga att hon lever som hon lär bara för att hon nån enstaka gång låter bli att köpa nåt nytt, är en väl tilltagen överdrift.


 2. TINA skriver: 29 augusti, 2017

  Fint gjort även om klänningarna inte är det vackraste men som sagt, fint gjort.


 3. LopNor skriver: 29 augusti, 2017

  Ser ansträngt ut. Tittar på Alice Wachtmeister i bakgrunden på bilden med drottningen i gult. Även Alice i gult, tror att den klänningen är mer tidlös.


 4. Mia skriver: 29 augusti, 2017

  Snyggt och läckert!


 5. Carin Tibell Ahlin skriver: 29 augusti, 2017

  All heder och respekt till Kronprinsessan då hon bär vintage vid representation och officiella uppdrag. Vilka andra kungliga personer gör detsamma? Kronprinsessan går i bräschen för ett modernt tänkande och medvetande
  i sina val. Jag tycker det visar på ett mod när det gäller kläder som få kungligheter visar. Fortsätt så! ☺


  1. Hanne I skriver: 29 augusti, 2017

   Nu er hun nok den eneste kronprinsesse, der har en mor med en betragtelig garderobe. Smuk tanke, selv om jeg fik associationer til både Ikea skjorter og dansk håndbold i eksemplerne:)


 6. Marie skriver: 29 augusti, 2017

  Silvia var alltid snygg,tränad och stilig. Hennes dotter är det tyvarr inte.


 7. betty skriver: 29 augusti, 2017

  Att ha sin mammas gamla klänningar för att demonstrera att man är miljömedveten är ett stort skämt, när man hela tiden köper nya lyxkläder, använd i stället den uppsjö av dyrbara nya klänningar som trängs i garderoberna, detta är ett löjligt spel för gallerierna och inte ett prov på miljömedvetenhet. Och meddelar hon i förväg att hon har sin mammas kläder, för fotograferna kan ju inte minnas..


 8. caterine skriver: 29 augusti, 2017

  Victoria borde använda sina egna kläder flera gånger och inte köpa nytt hela tiden. Hon har ju hur många snygga klänningar som helst.


 9. Barbro Johansson skriver: 29 augusti, 2017

  Victoria passar inte så bra som Silvia i klänningarna så hon borde ha sina egna och inte demonstrera ett miljötänk som hon struntar i för det mesta. Detta är faktiskt ganska fånigt.


 10. EllaBellaBingo skriver: 29 augusti, 2017

  Viktoria har alltid gett ett intryck av att vara mycket större och längre än sin mamma, så hur fick hon på sig klänningarna? med hjälp av nål och tråd kanske. Tycker f ö att det är helt ok att använda gamla kläder med tanke på att Silvia som sina döttrar måste ha ofantliga garderober. Den gula klänningen var snygg om hon hade lagt den gräsligt stora rosetten åt sidan. Det blev lite väl mycket 80-tal med den på.


 11. Anna skriver: 29 augusti, 2017

  Har ej förstått varför hon har dessa fula klännningar:-/


 12. Elise Wilson skriver: 29 augusti, 2017

  Mycket snyggt! Det jag inte får att gå ihop, är att Silvia skulle vara så kort när man jämför med hennes döttrar som påstås vara så mycket längre … Hur skulle då Victoria passa så bra i sin mors kläder?


 13. Hanne I skriver: 29 augusti, 2017

  Nu er Sveriges kronprinsesse nok også den eneste, hvis mor har en betragtelig garderobe:) Smuk tanke, men eksemplerne minder nu om både Ikea skjorter og dansk håndbold!


 14. Katarina skriver: 29 augusti, 2017

  Bra att hon vill återanvända men tycker de är hemskt fula. Ser bara fånigt ut.


 15. Obs skriver: 30 augusti, 2017

  Klänningarna blir fel på Viktoria pga hennes manliga frisyr, men det får man tydligen inte säga. Inga sådana kommentarer tas in, men någon måste väl få Viktoria att förstå hur missklädsam hennes frisyr är.


 16. KMS skriver: 30 augusti, 2017

  I går mammas klänning i dag helt ny! Miljömedveten?


 17. landstormenslillalotta skriver: 30 augusti, 2017

  Märkligt att hon väljer att representera i två klänningar som uppenbart var avsedda för hemmabruk (den rosa och den blå)? Håller med dig Obs om att frisyren förstör intrycket. Vansinnigt missklädsam, men det är väl ett försök att se ”seriös” ut. Dock har väl aldrig Silvia i sitt vågiga, uppklippta hår gett ett mindre seriöst intryck?


 18. Anette Håkansson skriver: 30 augusti, 2017

  Heja dig Viktoria! Du är klokare än folk som kommer med dumma kommentarer här.
  Anette


 19. Anette Håkansson skriver: 30 augusti, 2017

  Alla avundsjuka svenska kvinnor som klagar på Viktoria bör tagga ner och tänka på hur de själva ser ut och hur de framstår på foto.


 20. Gunilla Dyfverman skriver: 1 september, 2017

  Det gäder mig att flera än jag har reagerat på Victorias alltför åtstramade frisyr. Eftersom hon har en kraftig benstomme och poängterad nederdel sv ansiktet borde detta balanseras av en mjukare frisyr. Håret som ju är naturligt lockigt slätas ut med hjälp av en ”slättång” i kombination med allför mycket spray. Håret ser livlöst ut. Synd på stiliga Vitoria!

  Goa


Annons
Laddar