Beatrix och håret

Annons

Ja, igår meddelade alltså drottning Beatrix att hon avsäger sig tronen. Det hedrar vi genom att titta på lite modeval hon gjort genom åren, tycker jag. Och man får väl säga att håret, frisyren, är genomgående densamma. Fascinerande.

Foto: IBL.

Annons

Dela på:

14 kommentarer till “Beatrix och håret”

 1. nea skriver: 29 januari, 2013

  Hon bär peruk.Det har hon gjort väldigt länge.


 2. Irena skriver: 29 januari, 2013

  Frisyren förskräcker, men vilken underbar, kastanjeröd nyans!

  Frisyren förvillar dessutom, men hon och Máxi är verkligen oerhört lika! Leendet och det varma, humoristiskt intelligenta uttrycket!


 3. Sthlm skriver: 29 januari, 2013

  #1
  Det gör väl även Silvia.


 4. nea skriver: 29 januari, 2013

  #3 Ja, det tror jag också.


 5. Bittan skriver: 30 januari, 2013

  # 1 och 4, jag tror inte att hon bär peruk, det hade synts vid hårfästet i pannan i så fall, det hade man inte kunnat trolla bort den ”kanten” som en peruk har.
  Men om hon hade haft lugg hade jag kunnat misstänka att hon bar peruk.


 6. berette skriver: 30 januari, 2013

  Tro, tro det om ni vill. Hon har aldrig sett ryfsig ut. Sen finns det faktiskt människor som har tjockt hår,


 7. Eva skriver: 30 januari, 2013

  Jag håller med om att frisyren förskräcker, men vilken charm drottning Beatrix har när man ser henne tala i TV-inspelningarna. Stillbilderna gör henne verkligen inte rättvisa, även om bilderna ovan är jättesöta.


 8. pia skriver: 30 januari, 2013

  Hon har väl en gång hittat en frisyr som hon gillar och den är ju klassisk i stilen. Det har varit en regel att kungliga damer ska ha en frisyr som gör att människor ser hela deras ansikten tydligt. Därför har man inte ofta sett lugg på dessa damer. Det ser ut som om Beatrix har ett ovanligt tjockt hår, men att därför tro att det är en peruk, nej det skulle synas framtill vid hårfästet, som ”Bittan” säger. Att Silvia skulle bära peruk är lika befängt, då hennes hår är riktigt vackert och det snyggaste på henne.


 9. Eliana skriver: 30 januari, 2013

  Silvia har postisch vilket syns i bland dels hur håret är kammat över fästkammen, men också ett snabbväxande hår från den ena dagen till den andra.
  Postisch är enkelt att kamma in i det egna året att använda vid
  ”det är inte min dag idag” eller när frisyren skall dölja allt annat.


 10. Tina skriver: 30 januari, 2013

  Ingen peruk..bara tjockt eget hår..!


 11. allegra skriver: 30 januari, 2013

  Drottningar har som alla damer i framträdande positioner daglig hårvård av proffs.
  Men visst finns det undantag – Hillary Clinton den avgående amerikansk utrikesministern har vid så många tillfällen framträtt i en frisyr så vanskött att man misstänker eländet är avsiktligt.
  Även i Sverige är det inte sällan man i tv ser framträdande kvinnor slarva med frisyren på ett sätt som är helt otänkbart i exempelvis Frankrike där man är snygg i håret lika självklart som man borstar tänderna.


 12. Irena skriver: 30 januari, 2013

  Utifrån erfarenhet säger jag: Beatrix har inte peruk. Drottning Silvia begagnar sig av i hennes eget hår inkammat löshår, det som förr kallades postisch…


 13. Maria skriver: 30 januari, 2013

  Jag har bott i Holland och fått höra från några holländare att hon bär håret lika eftersom hon har haft det så på deras sedlar och pengar. Vet inte om det är sant eller inte.


 14. Marianne skriver: 30 januari, 2013

  Tycker frisyren är tidlös och passar drottning Beatrix, såväl till vardags som fest.
  Troligtvis trivs hon själv med den eftersom hon inte ändrat mycket på den under alla år. Tjockt, härligt hår! Tiarorna är fantastiska på henne. Hoppas hon får en bra tid efter sin pensionering som drottning! Hon vet att kronprinsparet kommer att sköta hennes tidigare sysslor ”med den äran”.


Annons
Annons
Annons
Laddar